Diabetes mellitus Type 2

Het zorgprogramma diabetes mellitus type 2 (DM2) is opgesteld volgens de zorgstandaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de richtlijn van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Meer patiëntgerichte informatie over diabetes type 2 tref je aan op de website van Diabetes Vereniging Nederland.

Voor wie?

Dit zorgprogramma is voor mensen met diabetes mellitus type 2 (suikerziekte) die onder behandeling zijn bij één van onze huisartsen. Dit zorgprogramma is niet bedoeld voor iemand met diabetes type 1. Ook een behandeling van de specialist in het ziekenhuis valt niet binnen dit zorgprogramma.   

Welke zorgverleners?

De huisarts is hoofdbehandelaar voor het zorgprogramma diabetes mellitus type 2. Hij of zij kan onderstaande zorgverleners inschakelen indien nodig.

Diëtist
Begeleidt iemand met diabetes in het vinden van een gezond voedingspatroon passend bij zijn situatie en voorkeuren. Klik hier voor een overzicht met alle aangesloten diëtisten.

Voor een overzicht op een landkaart klikt u Naar de aangesloten diëtisten.

Podotherapeut
Verzorgt de voeten van een diabetespatiënt met een verhoogd risico op wondvorming. Klik hier voor een overzicht met alle aangesloten podotherapeuten.

Voor een overzicht op een landkaart klikt u Naar de aangesloten podotherapeuten.

Pedicure

Verzorgt in vervolgbehandeling de voeten van een diabetespatiënt met een verhoogd risico op wondvorming. Klik hier voor een overzicht met alle aangesloten pedicures.

Voor een overzicht op een landkaart klikt u  Naar de aangesloten pedicures.

Internist
Adviseert de huisarts in complexe situaties.

Diabetesverpleegkundige

Begeleidt de patiënt en praktijkondersteuner bij het starten van insulinetherapie.